WeLcome to byaimina.blogspot.my ,do smiling & thanks for visiting here

Tuesday, 2 April 2013

rasa ini .rasa itu .

assalamualaikum :)
sekian lama x meng-update ,okeh .bila sy cakap lama x update tu .it's mean sharing moment .bcoz kebelakangan ni .setakat upload gambar ,dan bg sikit caption ,done !ohh ~i miss my blog !

actually i wanna share all of u .something .something that might be happen to u as well .or just different story .but same reaction .unconscious mind ~
dah lama sy nak share dgn korang semua ,tp x terluah .nak buka mulut .then tutup semula .hehe .yes ,that right .certain people ada cara tersendiri nak menyampaikan sesuatu perkara .kalo dgn sahabat2 yg jauh ,hanya dgn cara ini sy mampu meluahkan .

you know right ?i lost my father around 11 years ago .mean that i was 10 years old at that time .okey ,my mind on that time .was .totaly .nothing ~_~ i couldn't feel what the makna of kehilangan .padahal i was the one yg tengok saat kematian itu .

pada hari sabtu yg lepas .30 mac 2013 .sy join prog pengurusan jenazah .so ,bila ustaz tu cerita teori+praktikal detail by detail .i was like .senyap and frozen .bcoz ada imbauan imbauan setiap perkara yg kami lakukan .example ,bila lepas kematian .jenazah ada depan mata .tertutup dgn kain .tp ,sy hanya mampu ingat .sy tengok .sy tahu abah dah x bernyawa .then ,sy pegi bermain2 dgn sepupu2 .oh sangat budak-budak .okeh .sy nampak tab mandi utk mandikan jenazah .tp tu je yg sy ingat .okeh ,sy nampak org kafankan jenazah ayah sy .sy tengok .bila tiba waktu cium jenazah ,sy pergi cium abah .sy tahu tu kali terakhir sy dpt tgk abah .tapi ?x rasa apa2 lg ms tu .sy hanya tengok tanpa faham .mak sy langsung x mampu pergi kat abah .menangis2 .orang tenangkan dye .

dan semakin sy besar ,semakin sy rindu dan rasa kehilangan itu .
cumanya ,sy x ingat semua nya .kenapaaaa ? :( maafkan sy abah .im really miss u .but what could i be done for u ?i was like doing nothing sebelum ni .im keep telling that i miss u .and i wish that u still ada dgn sy until now .but .WHAT exactly im doing for u? :(

bila orang bercerita ttg family dorang ,sy hanya mampu diam .dan dengar .muka tetap kebal .nak TERmenangis ?eh tahan okey !tp dlm hati .i wish abah masih ada .happy happy .jalan jalan . not like im jealous but i might think that ,all of u so beruntung masih ada org yg tsayang .dan sy x mampu nak share apa2 cerita .so ,please .jangan sia2kan itu .dan jangan serba salah nak cerita dgn sy .sy suka dgr nye :)

sekarang sy ada mak saje .perselisihan faham tu perkara biasa .tp sejak dok jauh .kita akan hargai setiap detik yg kita punya bsama dye .kita akan rindu setiap apa yg pernah tjadi .bila dok jauh ,kita akan sentiasa ingat dosa dosa yg penah kita wat kat dye .rasa menyesal dalam diri .so ,ingat lah kematian itu pasti .kita je kena ingat sokmo .jangan cintakan dunia ni sangat .sebab akhirat tu kekal abadi .ya ALLAH ,kuatkan lah hati aku dan orang2 yg aku syg ni .ingatkanlah aku jika aku semakin lalai .

dgn pergi ke prog pengurusan jenazah ni ,at least .tahu juga nak uruskan jenazah cmana .seriously x tahu mampu ke tak nak hadapi dgn yg betul2 jenazah .hope okey .....

sedikit gambar :








nota : jaga diri jaga maruah jaga aurat .jadi anak yg soleh dan solehah .demi parents yg kita sayang ni .tp yg paling penting .demi agama dan redha ALLAH :)



Suka ?Jangan lupa LIKE dan COMMENT ye

4 penGomen coMeL~:

Hashidah Zulkefli said...

banyakkan bersabar :)

hana hadi said...

banyak ilmu yang kita dapat kan.. mesti akan teringat balik pengalaman kita masa kita pernak tengok jenazah dikapankan..

doakan semoga ayanh ditempatkan di golongan yang mukmin

SaddLone said...

kagum*

sHiMi sHinHae~ said...

terima kasih semua :') insyaallah !

CopyRight@sEgaLa yg t'caTaT di SiNi aDaLah HaK miLik sHiMi sHinHaE