WeLcome to byaimina.blogspot.my ,do smiling & thanks for visiting here

Thursday, 31 January 2013

| Zaman sekolah mana yg di ingati ? |

assalamualaikum :)

kelmarin sy dan my mom berbual2 ,okeyy straight to the point terus masuk cerita zaman sekolah ..

mak : dalam banyak2 zaman persekolahan ..zaman sekolah rendah ke ,sekolah menengah ke ,tingkatan 6 ke ,universiti yg paling awak suka ?

saya : sy dah  x ingat zaman sekolah rendah ,just a little bit ..so ,sy pilih zaman sekolah menengah :)

mak : tingkatan berapa ?

saya : tingkatan 4 (sambil tersenyum lebar mengimbas kenangan lalu ^_^ )

mak : dah x ingat ke kat fatin izzati ? ( fatin are my bff tika tu ) ,umi ada terjumpa diari dan surat2 awak ms sekolah rendah dulu ,suka me+a++k bla bla bla bla (cepat2 tutup mulut mak sambil menjerit2 xnak dengar dah !waaaa ~~muka dah panas ,malu ingat masa zaman dulu :p )

saya : ( cepat2 alih cerita :p ) hmm ,tp zaman tingkatan 6 lah baru sy kenal erti islam yg sebenar ,apa itu ukhuwah ..apa itu istiqamah ..apa itu ketabahan ..apa itu keredhaan yg sebenar ..sahabat2 ms saya di tingkatan 6 sangat sangat baik ..banyak yg mereka ajar sy :)

mak : habis tu ,kat universiti ?

saya : hmm ,kawan2 kat U lagi lah sangat sangat baik ,rasa macam x layak nak kawan dgn mereka ..tp ,ni baru permulaan ..baru je habis sem 1 ..x pasti lg kehidupan kat U ni best ke tak ,but surely best dpt berkenalan dgn mereka mereka semua :)

TETIBA hari ni ,fatin izzati post at my timeline yg dye TERjumpa surat2 dan gambar yg pernah kami berutus surat dahulu ( waaaa ,so kebetulan ? )

sy yg mana ye ? :p
  • dah lah demam x kebah2 lagi ,tengok jek gambar ni ..terus panas semacam muka ni ..haha maluuuuu ,rasa macam ,ehh apa aku pernah buat dulu eaaaa ?seriously maluu ,bila kita x ingat kenangan tu tp orang lain ingat ~waaa
nota kaki :  "Untuk mengetahui apakah insan yang kamu SAYANGI itu adalah yang TERBAIK ATAU TIDAK, LIHATLAH apakah KETIKA BERSAMANYA..kamu menjadi SEMAKIN BAIK ATAU TIDAK ~Kalau kita sayangkan seseorang, kita tidak akan biarkan dia terus buat dosa :)

[ sedikit sebanyak ada pertambahan ajinomoto dlm cerita ni ,bg menambahkan selera pembaca ,kalau x best jugak jangan kritik lebih2 ye ! :p ]
Suka ?Jangan lupa LIKE dan COMMENT ye

3 penGomen coMeL~:

Zurina Hj.Zainal said...

saya suka zmn U....:)

sHiMi sHinHae~ said...

@Zurina Hj.Zainal sy baru nak cipta kenangan kat sana :)

AmalinaLee said...

Saya rindu sekolah :(

CopyRight@sEgaLa yg t'caTaT di SiNi aDaLah HaK miLik sHiMi sHinHaE