WeLcome to byaimina.blogspot.my ,do smiling & thanks for visiting here

Friday, 7 September 2012

| Orientasi di USIM |

assalamualaikum ..
firstly ,sy nak mintak maaf bebanyak sebab blog ni agak berhabuk & agak kelambatan nak balas kunjungan orang ( ayat macam orang pemes ,wakaka )
& nak ucap mekaseh kat miss aera syie sbb tunggu bas sy yg kelambatan tiba ary tu ..siap angkut sekali barang2 ..haha ~mekaseh yunk !yg pasti ,isi minyak kat kfc lepas tu ..haha ~

sebenarnya ,mmg nak sangat update blog ni ..tp di sebabkan keletihan & malas utk berfikir ..blog pun terabai ..utk pengetahuan korang ,skrg ni sy tengah berada di atas kerusi hadapan meja study kat USIM ..alhamdulillah ,sy mendaftarkan diri pada 1 september hari tu dan orientasi sudah pun selesai pd hari rabu yg lalu .. TAPI !sy masih x update kan ..kenapa ??sebab keesokan hari terus pergi class utk program bahasa ..so ,alhamdulillah ..kelmarin dan hari ini sudah selesai utk bahasa arab ..esop dan lusa utk english plak ..dan hari isnin dah start class ~_~ siyes penat ..

pengalaman berada di sini okeyy jek ..pendaftaran nye sangat sistematik ,kejap sangattt walaupun ramai pelajar ..yg plg hebat ,tahun ni mcatat sj krn kemasukan kali ni paling ramai iaitu 1908 org drp 20000 permohonan ..dari stadium tertutup tu ,kami kena angkut barang2 menggunakan bas usim bersama2 keluarga..seriously im really speechless when i've got the key ..aras 4 ??tegang urat tangan ku keesokan hari nye krn mengangkat beg yg boleh tahan berat even ramai2 yg bawak ..huhu ,
dah sampai bilik ,rupa2 nya ..sy paling akhir sampai walaupun ms tu baru tengah hari kot ..kira dok katil atas lah tinggal nye ..redha je lah ..hehe ,

lepas tu ,family mahu pulang sudah ..mak asyik dok nasihat dan peluk2 ..sy cool jek ..turun kat bawah hantar mereka ..lepas tu naik balik ,intai kat tangga ..masa tu ,menangis kot ..sedih plop rasa ..nyesal dop peluk mak lama & mintak maaf serta mohon doa ,rasa nak berlari gi panggil mereka (keegoan menurun ) ,mikir lambat lagi nak balik dan jumpa semula ..cmana kalau xsempat ..allah T_T
kesian mak sy ,kalau dok kat rumah akan dok sorang ..kalau dok kat pahang ,bukan nye boleh dok lama ..xselesa gak kan dok umah orang lama2 even ada tok kat sana ..still rindu kat rumah sendiri ..

roomate pun okeyy jek ..tp ,semua cos lain2 ..2 orang dari tamhidi dan sorang lagi dari STAM ..yg stam tu nama hafizah ,kuala selangor ..cos akaun ..yg tamhidi tu ,haziqah ,kuala selangor ..cos fikh fatwa ..najah ,kelantan ..cos aktuari xsilapnya ..tp ,dari fakulti sn dan teknologi lah ..yg pasti ,semua 19 tahun ..sy jek kelambatan mai sini ..hehe ..over all ,yg dapat usim ni drp STAM & kelantan ..

so bermula lah orientasi kami pd malam itu ..and again wordless bcuz we need to walk from KK1 until stadium tertutup nilai ..taw x jauhhh ??sabo je lah ..huhu ,

tagline kami 'SIAPA YG BERI KEKUATAN ?? ALLAH !'

p/s : sebenarnye perkara ni xperlu dirungutkan pun sebab mmg hidup sy dah bjalan kaki nak pegi mana2..saje nak mengada ..haha ~_~'


p/s : ni dah suku perjalanan dari stadium ..bangunan tu jauh lg kan ?haa ..kolej kediaman kami ,jauh lagi lepas drp bangunan canselori tu ..sy bangga ada kaki yg kuat ni !ahaks ^_^

mereka siap letak lg kebaikan senaman berjalan kaki kat booklet kami ..haha antara nya :

- menyihatkan jantung ,mengelakkan sakit jantung dgn rendahkan kolestrol
-mengurangkan stress
-mengekalkan kekuatan otot
-mengurangkan risiko osteoporosis
-mampu meningkatkan keyakinan diri

siyes ,teruja tgk bangunan canselori tu ..even sebelum dpt masuk sini pun da rasa kagum ..lawa ,xsangka dpt tgk live :)
sebelum kena tinggal ..huhu


ini kolej kediaman sy ,dari angle blok A ~

p/s : ms ni tutup lampu ..naib canselor kami beri ucapan ..gimik PALAPES de best walaupun nak tercabut jantung ni kes bderau ..bom terus kott lam dewan ni ..dgn senjatan api lg ..walaupun taw xberbahaya or terancam ,tetap TERmenangis kes xtahan dgn debaran ..kecoh jap kami2 semua terkejut ..haha ^_^v
dan palinggg mantap adalah persembahan nasyid mereka ,xtahu nak cakap cmana ..tp ,terharu rasa dengar suara kump nasyid usim tu ..merdu sangat suara ..ms tu nyanyi lagu favourite ,ku harap cinta :)
satu lagi xtahu lagu apa ....

okeyy lah ,penat menaip sudah ..nanti next entry sy cite suasana belajar ,fakulti dan lain2 ye ..buat mas skrg ,nak mikir nak masuk kokurikulum amenda ,blurr ..minggu dpn nk kena daftar daaa ..hehe insyaallah ..moga dapat keredhaan Allah ..xlupa ,terima kasih kerajaan terengganu krn bagi sy duit yayasan beberapa hari sebelum sy pegi ke usim ni ..

kenangan bsama korang sgt indah .moga korang jaga diri elok2  :')

Sahaja Aku Menuntut Ilmu di USIM Kerana Allah Taa'la...
#jom setting niat jom ^^

Suka ?Jangan lupa LIKE dan COMMENT ye

3 penGomen coMeL~:

zila manaf said...

selamat menjalani hidupan sebagai student sejati yeeee cayokkk

Cik PiJa FiEyZa said...

g0od luck dlm study...:)
temphi 0rientsi dgn slmt...
nnti dh abs study y 2 la saat y pling mnis taw

C'Jai said...

Tahniah dan selamat maju jaya ye..

CopyRight@sEgaLa yg t'caTaT di SiNi aDaLah HaK miLik sHiMi sHinHaE