WeLcome to byaimina.blogspot.my ,do smiling & thanks for visiting here

Friday, 4 May 2012

hukum pakai contact lens !

assalamualaikum readers sekalian ! ^_^

nak share sikitt pasal fatwa pakai contact lens ni ..
haaa ,skrg ni ramai yg pakai contact lens bak pelangi dan ianya t'nyata utk suka2 ,taw x hukum nye ape ??
baca di bawah ye !



Amboi kaler ;p


sebahagian ulamak telah memfatwakan haram memakai contact lens yang berwarna (yakni mengubah warna mata yang asal) kerana ia mengubah ciptaan Allah, berupa penipuan/pemalsuan dan meniru perbuatan orang kafir di samping ia memudaratkan sebagaimana disahkan oleh para doctor sendiri. Di tambah lagi bagi perempuan, ia boleh menimbulkan fitnah (iaitu mencuri perhatian lelaki kepadanya)

 wallahualam~!



p/s :lain lah kalau korang rabun kan ,xnak pakai kaca mata ..tp xpayah lah pakai colurful ye ,nanti jadi mengubah ciptaan allah plak ..

Suka ?Jangan lupa LIKE dan COMMENT ye

2 penGomen coMeL~:

Ninaaa said...

Terima kasih utk info yg menarik ni!

Nasib baik I tak reti pakai lens pun hihi.

Nice to meet you. Tinggal di Terengganu ye?

sHiMi sHinHae ^^, said...

wc ! :D
yup ,sy pom xreti pakai n takut nak pakai ..aleh2 taw fatwa ni ,lg lah x nak pkai kan ,huhu ~
nice to meet u too :D
yup ,tnggal d terengganu :)

CopyRight@sEgaLa yg t'caTaT di SiNi aDaLah HaK miLik sHiMi sHinHaE