WeLcome to byaimina.blogspot.my ,do smiling & thanks for visiting here

Tuesday, 3 July 2012

ohh motor kenapa kau berat ~

assalamualaikum :)

hari ni kan kan kan ,baru je lepas peringkat last utk motor (esop kereta ) sebelum nak boleh lesen L ..huh ,banyak bebenor step & masa kena turuti ..masuk bengkel keluar bengkel ..tp ,kebanyakan nye hya goyang kaki & perhati pemandangan (orang bawak motor sambil libas2 tangan ~_~ )

okeyy ,hati ini sangat gumbira & bangga krn selepas 20 tahun hidup m'bonceng ,akhirnya tahu jugak perasaan bawak motor tu camana (walaupun hya basic jek ,haha )
ohhh terima kasih cikgu ! ^_^

orang asyik tanya ak ,nape nak ambil lesen motor jugak?!kereta sudah lah (agak nye xleh caya kot muka ak bawak motor ,iskk T_T ) tp ak tetap kuatkan semangat (walaupun dlm hati takut jugak sebanarnya) & pegang kata2 ni :
orang lain boleh bawak motor ,bawak kereta ..makcik2 !bebudak !xkan lah ak xboleh ??!heyy ,u can do it larr ! ^_^
yg pasti ,muka ku sangat panas ..krn ??t'lampau malu ..yelah ,xtahu langsung basic ..org lain sekurang2nya dah tahu !cikgu siap tick X kat kad nama (perhatian kursus perlu dilakukan thadap budak ini ..wahaha )

mula2 tu ,cg bagi kunci motor & ambil motor bawak kat tempat dia b'diri ..dgn blur + butterflies in my stomach (sbb cg tu agak garang walaupun muka dia nampak lucu ..hehe ) pergilah kita ambil ..dah pulakk ~~dalam garaj penuh dgn motor ..dlm hati ni 'mana satu motor ak ni??!kt kunci ak hanya tulis no 23 !motor nye banyak ..haiyaa'

oh yeah ,dgn agak lama kaku di situ ..baru lah cg panggil ..

cg : mana motor nye ?
ak : (dgn lagak slumber ) cg..mana satu motor?
cg : tu yg no plat last 23 ,kaler merah satu2 nya..
ak : oow (speehless ,rupanya tgk no plat last ~_~ )

so ,dgn t'kial2 ak gelek motor yg berat dan saiz ak yg kurus ini tdk bisa btahan dan ? GeDeBukkk ~jatuh suda motor itu (sambil tengok kiri kanan belakang depan ,muka ku btambah panas ..ada org tengok tak ???argghh !hahaha ) ,dgn berusaha keras ak tarik motor tu n gelek betul2 ke cg ..dan kebetulan ada kereta yg tengah belajar duk tepi ak ,tegur ..nape xbawak nye motor tu?xpandai lg ea ?xpe ,nanti cg ajar lah step by step tu (arghhhh ,mesti dorang tgk motor ak jtuh xd !ohh malu T_T )

bermula lah sesi pusing -memusing dlm court tu ..first tu ,hanya masukkan kunci jek ,x hidupkan lagi enjin ..punya lah ak nk imbangkan badan ni ..masalah ak ni ,asyik jatuhkan kaki kanan jek lepas byk kali diperingati JANGAN ! (nak tekan brek cmana kalau gitu !haha ) ,mujur cg ku x 'poke' atas belakangku & masih bsabar melayan kerenah ku yg blurr T_T

second ,barulah cg suruh hidupkan enjin ..dan lajukan motor ..brek ..hidupkan balik ..dan terus pusing2 dlm court tu ..huhu (yg pasti ,ak xlepas lagi nk start enjin ..hentak punya hentak kaki ku ,enjin motor xnak hidup ..haha ) cg nak ajar guna gear ,pastu dia tengok muka ak jap ..then ,cancel (heyy !haha jgn larr xcaya ngan daku wahai cg ..tengah excited reti ni :p )

dan lepas tu ,simpan motor dan tunggu saki-baki masa 3jam ku ~_~
okeyy lah tu kan ?at least ,aku dah pandai bawak motor !wuhuu ^_^
p/s : esop 3jam utk kereta plak !oh lesen L ~~
cik meow kemain eksyen ^_^

Suka ?Jangan lupa LIKE dan COMMENT ye

12 penGomen coMeL~:

SAdam Mohamadon said...

gudluck :)

Nurlyla said...

woah.. gudluck.. keh3.. lyla x berani lah blaja moto.. basikal x pass lagik.. hehe

nana kamarul said...

Haha. Funny experience tapi berbaloikan :P Anyw, Nana boleh bawak motor cuma takde lesen motor je. Amik kereta je. Hehehe. All the best untuk kereta esok!

sHiMi sHinHae~ said...

thanks sadam & lyla :D
mujur reti bwak beskal jgk ni..haha

sHiMi sHinHae~ said...

@nana kamarul wah ,untung lah kalau sape2 yg reti ..cuma pegi amek lesen jek ..kita ni ,xreti menda pom ..belajar je larr dari awal ..haha ,thanks :D

KorN said...

Hei.. u can do it larr... alaa biasa la jatuh motor tu.. nama pon belajar...

KorN said...

Hei.. u can do it larr... alaa biasa la jatuh motor tu.. nama pon belajar...

sHiMi sHinHae~ said...

@KorN thanks !yeah ,i can do it ! insyaallah :)

syakira hanis said...

hehe.. gudluck aw.. kte dh trbalik..kira ada lesen motor je, kreta bru nak test jpj :D

sHiMi sHinHae~ said...

@syakira hanis thanks ! :D

Sabzaini™ said...

hehe..selalu bawak moto takde lesen pun.. :)

sHiMi sHinHae~ said...

@Sabzaini™ perkara biasa da tu kan ,tp kelebihan larr utk kamu ..nnti bla nak wat lesen ..da pro :D

CopyRight@sEgaLa yg t'caTaT di SiNi aDaLah HaK miLik sHiMi sHinHaE