WeLcome to byaimina.blogspot.my ,do smiling & thanks for visiting here

Saturday, 7 April 2012

peRMaTa HijRaH ,sepupU & eRTinya ~

assalamualaikum ^^,

ary ini umi ku mengajak pegi ke wakaf che yeh ..g kat permata hijrah wat rawatan resdung ,yg sure sure nye ,awesome !adoi ..bila dgr je 'rawatan resdung' ,saya dah tbayang spa ~~muka ku di massage2 ~~huh ,rupa2nya ~~speechless ,rawatan air mata je kot ..haha ,

mula2 ,ye bg ltak putik kapas kat telinga  ,kalau bunyi mcam 'pop' dlm telinga ,maknanya ad larr tu resdung ...huhu ,pastu ,ye letak kt hidung kita ,amek bau je kott ..n menda tu seakan lada sulah ~mmg awesome lol (~_~*) ,seterusnya ?yaa .bmula lah sesi air mata dan bersin ku x henti2 ..haha ,yg pasti free je wat menda ni ..law nak pemakanan ye ,baru bayar  ,huhu

alang2 da sampai KB ni ,g aa singgah umah sepupu ku ..lama x jumpa ,ye tanya sal saya tp saya jawab nak xnak jek ..terasa bosan hidup ku utk di ceritakan ..huhu ~

dye cite sal dye ,dan mbuatku bfikir ~dan rasa malu ,sbb rupa nya ~dye lagi tabah dari saya ..usia mentah larr lagi tp lebih matured dari ku yg cenggeng ini ~wee ^^, dye bangkit walau rasa sedih ,kalau kau xnak aku ?ada aku nak thegeh2 kat kau ?sedih memang sedih ~tapi ,percaya dgn takdir ..haishh ,lebih kurang larr tu ..

xda larr sebijik2 dgn al-kisah ku ~tp ,sumthing like that lol ~

sepupu ku yg caring ini ^^,

selalu cakap kat myself ~senyum senyum dan selalu senyum ^_____^


--->Kita tidak akan bahagia selagi orang di sisi kita tidak bahagia. Pegang kata-kata itu. Impilikasinya, untuk kita bahagia, carilah orang yang paling hampir dengan kita dan bahagiaakanlah mereka. Hanya setelah itu, barulah kita akan merasa bahagia. Sesungguhnya bahagia itu bukan “benda” yang akan berkurang bila diberikan, tetapi ia umpama cahaya yang semakin “diberikan” akan bertambah terangnya. Kata bijak pandai, dengan menyalakan lilin orang lain, lilin kita tidak akan padam… tetapi kita akan mendapat lebih banyak cahaya.

hehe ,truly saya merasakan diri ku ini agak mbosankan ~dok tempat ramai2 pom ,wat senyap jek ..tengok orang dgn pandangan kosong ,macam x mhargai org di sekililing ,dorang sokmo tanya ,mu bosan ke ?mu xsuka ke ?mu xselesa ke ?maaf lah kalau mu bosan ,maaf lah ini dan itu ..

lepak2 kelmarin punyer~


hey guys ~~sory ya for my acting ~im juz okeyy wif writing n laughing around here ,but outside ,im just like that ..but hey ,im appretiate u all ~~
senyap ku bukan bererti tidak suka ,tp buat masa ni sy lebih suka memerhati gelagak kawan2 ku yg tlalu happening ni ..sebab kamu2 sume ni better than myself dlm bbicara ni (slow2 nak niru korang aa ni ) ^___^

too happening ^_^

Suka ?Jangan lupa LIKE dan COMMENT ye

5 penGomen coMeL~:

Inz Indah said...

wah2 g jejalan kb..hehe first..suka ayat mu yang higlight kuning 2..aaa~~
mu sedang memerhati eh..? menakutkan! hehe

sHiMi sHinHae ^^, said...

aku lebih suka memerhati org ,diam aku bmakna ,cewaaah ,welkk ..haha ^^,
menakutkan larr sgt ..haha ,
yup ,highlight tu mmg bez pom ..samo2 larr kte bbhagia yep ^_^

Liza Razak said...

alamak..x sanggup saya nk buat rawatan resdung kalau jd mcm tu :)

sHiMi sHinHae ^^, said...

haha ,try lah :D
satu pengalaman yg indah ! ^_^

Sarah Iman said...

huhu..samalah..kita pun pendiam..dgn org yg x kenal..tapi dgn org yg kenal selalu je ckp 'kau blh diam x?" huhu.. (=.=") apa2 pun jadi diri sendiri pun dh ckpkan?? :) Salam Maal Hijrah

CopyRight@sEgaLa yg t'caTaT di SiNi aDaLah HaK miLik sHiMi sHinHaE